Snel je Vaarbewijs halen?
Dat kan!

Vaarbewijs 1 & 2

Vanaf dit jaar bieden we ism Vaarcurus Limburg meerdere keren per jaar zowel het Klein Vaarbewijs 1, 2 als Basiscertificaat Marifonie (+ examen!) aan.

Tijdens de vaarcursus wordt de theorie uit het cursusboek behandeld en wordt er geoefend met op het examen gebaseerde oefenvragen. Hierbij gebruiken we het lesmateriaal van Vaarbewijsopleidingen.

Ook bieden we de mogelijkheid om het pakket uit te breiden met een praktijkles (aanrader bij KVB1!) om de geleerde theorie onder begeleiding van een ervaren schipper in de praktijk te brengen.

Daarnaast organiseren wij bijna iedere maand een Duitse vaarbewijs cursus.

Bekijk hieronder de geplande cursussen ⤵

Groepslessen Klein Vaarbewijs 1

De groepscursus KVB1 bestaat uit 5 theorielessen á 3 uur òf een dagcursus, eventueel uit te breiden met een praktijkles van +/- 3 uur (aanbevolen bij KVB1). Tijdens de lessen werken we gericht naar het examen toe. Uitleg van theorie met praktische voorbeelden worden afgewisseld met oefeningen om je de beste voorbereiding te geven.
Na het volgen van de cursus ben je dan ook helemaal klaar voor het examen KVB1!

Omdat persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staat, werken we met kleine groepen en is er aandacht voor ieder individu.

5–weekse groepscursus: 5 theorielessen van 3 uur

  • Elke maandag 19:00 - 22:00

  • Start: 30 oktober 2023

  • Theorie: € 224,-

Dagcursus

  • 18 November 2023

  • 09:00-18:00

  • Theorie + lunch € 224,-

Het lesmateriaal à € 36,- bestaat uit een ’Studiewijzer Klein Vaarbewijs 1 + 2’ en een online examentrainer, die zowel op een pc/laptop als telefoon/tablet gebruikt kan worden.

De examenkosten dien je rechtstreeks te voldoen aan het examensecretariaat van het CBR. De kosten voor het theorie-examen KVB1 bedragen € 45,35. Het vervaardigen van het Vaarbewijs zelf kost € 10,80.
Er geldt geen minimumleeftijd voor het examen KVB , het is echter na behalen pas vanaf 18 jaar geldig.